Svijet

Splasnula podrška: Čak 90 odsto Evropljana veruje da će Rusija izaći kao pobednik iz sukoba

Foto: Reuters

Anketa sprovedena u 12 evropskih zemalja pokazala je i da velika većina smatra da je “kompromisno rešenje” najverovatniji ishod sukoba

Samo svaki deseti Evropljanin misli da Ukrajina još uvek može da pobedi Rusiju zbog čega bi “kompromisno rešenje” bilo najbolji ishod sukoba, pokazala je anketa JuGova.

Od 12 ispitanih zemalja, deset veruje da Rusija ima veće šanse da dobije sukob. Jedine dve zemlje koje i dalje veruju u Ukrajinu su Poljska i Portugal – pri čemu prva samo marginalno podržava svog geografskog suseda u odnosu na Rusiju.

Zemlja koja najmanje veruje u Ukrajinu je Grčka, a ni Mađarska ne zaostaje mnogo. Prema anketi, Mađarska više od bilo koje druge od 12 zemalja veruje da će Rusija izaći kao pobednik.

Kako prenosi “Gardijan”, autori ankete su utvrdili da Evropljani nisu “herojski raspoloženi”, pa čak ni optimisti po pitanju situacije u Ukrajini.

Anketa je isto tako pokazala da većina Evropljana smatra da bi Ukrajina umesto da “traži pobedu” morala da dogovori “kompromisno rešenje” sa Rusijom.

Anketa sprovedena uoči godišnjice Specijalne vojne operacije pokazala je drastičan pad vere u Kijev u odnosu na početak SVO.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad