Politika

Spajić poručuje: Sa novim predsjednikom ostavljamo politiku podjela koja nas je dugo zaustavljala

„Ko ne zna u koju luku plovi, nijedan mu vjetar nije povoljan. Naša Crna Gora je puna vjetrova, ali mi za razliku od mnogih znamo kuda idemo. Idemo u novu Crnu Goru“

Foto: Gov.me

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić poručio je sinoć da je jako ponosan i srećan što može sa sigurnošću reći da „moju zemlju, našu Crnu Goru, dijele tri dana do momenta kada ćemo formalno i snažno svi reći – Uspjeli smo“.

Spajić je to poručio na završnoj konvenciji predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

„Ko ne zna u koju luku plovi, nijedan mu vjetar nije povoljan. Naša Crna Gora je puna vjetrova, ali mi za razliku od mnogih znamo kuda idemo. Idemo u novu Crnu Goru. Nova energija, ekonomija, infrastruktura, nove tehnologije, vladavina prava za sve, dobrosusjedski odnosi, Evropa i svijet na dlanu, Crna Gora u srcu“, rekao je Spajić.

On je kazao da će ponedjeljak biti prvi radni dan nove evroatlanske Crne Gore, koja je dočekala da je nova generacija lidera vodi naprijed, u bolju budućnost, za sve njene građane.

„Program Evropa Sad je bio mali test i ukus budućnosti kakva ona može da bude, a ponedjeljak je preduslov za njen logični nastavak. Sa novim predsjednikom, modernim državnikom nove generacije, okrećemo list i iza sebe ostavljamo politiku podjela i opstrukcija, koja nas je dugo vremena zaustavljala na putu napretka i konstantno nas vraćala unazad“, poručio je Spajić.

On je istakao da nam treba opravdani optimizam zasnovan na konkretnim stvarima.

„Dugo je vladao pesimizam i neopravdani optimizam. Tako da neće biti lako i svaki sledeći korak će biti veći i veći, teži i teži ali prvo da se okrenemo prema našoj luci pa će se i vjetar namjestiti. Građani su prepoznali našu borbu za njihov boljitak ni jedan radnik se više neće zadovoljavati sa 200 eura mizerije, kao ni penzioner sa 100. Pa zašto bi? I ne treba. Jakove, naša ideja je već pobijedila. Jer i oni koji su sprečavali i kritikovali podizanje minimalca na 450 eura, ovih dana obećavaju prosječnu platu 1.500 eura. To je veliki napredak“, naveo je Spajić.

On je dodao da ima jedno pitanje za njih.

„Pa ljudi, šta vas je sprečavalo 30 godina da se bavite standardom građana? U nedjelju će pobijediti i naša vizija, vizija države bogatih i slobodnih građana koji će zahtijevati od svake vlasti ambiciozne i izvanredne rezultate. Po prvi put građani se neće zadovoljavati sa mrvicama, već će tražiti od ljudi koji ih vode veliki rad, trud, zalaganje, i naravno – velike rezultate“, kazao je Spajić

Lider Pokreta Evropa sad, govor je zaključio sa porukom: „Čitava Crna Gora zna gdje rezultati stanuju. Zato u nedjelju, svi da zaokruzimo broj 2 i našeg Jakova Milatovića. Uspjećemo.“

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad