Politika

SNP: Juče je izvojevana još jedna istorijska pobjeda koja će biti upisana u udžbenike o savremenoj crnogorskoj političkoj istoriji!

Nakon velike pobjede na izborima 30. avgusta prošle godine, kojoj je naša Partija dala veliki doprinos, juče je izvojevana još jedna istorijska pobjeda koja će biti upisana u udžbenike o savremenoj crnogorskoj političkoj istoriji, ocijenili su u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Foto: Wikipedia

– Juče je Skupština Crne Gore glasovima vladajuće većine usvojila Predlog SNP CG za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra – podsjećaju iz ove partije.

Kako dodaju, nakon 24 godine postojanja i bespoštedne borbe protiv DPS režima, došao je dan kada su se se sve muke, patnje i nedaće članova i simpatizera SNP-a isplatile.

Konačno je usvojena inicijativa kojom se od Ustavnog suda Crne Gore traži da preispita ulogu Đukanovića u septembarskim događajima i odluči da li je povrijedio Ustav tom prilikom. U slučaju da Ustavni sud donese odluku da je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, stvaraju se pretpostavke da poslanička većina izglasa njegovo razrješenje – naglašavaju u SNP-u.

Ističu da ne treba posebno opisivati šta bi to značilo za sve one ljude koji su se decenijama borili protiv Đukanovićevog režima i nakaradnog sistema vrijednosti.

– Ne treba objašnjavati šta bi to značilo za sve one koji su se borili protiv pljačke, korupcije, organizovanog kriminala, mafije, šverca duvana i raznih telekoma, limenki, snimaka i koverti. To bi bio novi 30. avgust u srcima svih iskrenih boraca protiv bivšeg režima, a posebno u srcima časnih i nepokolebljivih SNP-ovaca – dodaju oni.

Očekuju da će ovog puta Ustavni sud postupiti u skladu s najvišim pravnim aktom i da će se pozitivno odrediti prema našoj inicijativi.

– To će biti odlučujući korak ka stvaranju istinski slobodne, demokratske i razvijene države, koja će biti dostojna članica evropske porodice naroda. Crna Gora bez Mila Đukanovića konačno će dobiti priliku da prodiše punim plućima i da ostvari sve svoje potencijale, na radost i zadovoljstvo svakog građanina – zaključuju iz SNP-a.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad