Portal ODBRANA

Društvo

SNP Budva: Podrška prosvjetnim radnicima koji su uložili živote u obrazovanju mladih

Pozivaju SDT da po hitnom postupku uzme u razmatranje ovaj slučaj u vezi sa zgradom za prosvjetare i stavi tačku na decenijsku agoniju

Foto: Dan

Iz SNP Budva su saopštili da psolutnu podršku daju prosvjetnim radnicima koji su uložili svoje živote u obrazovanju mladih u Budvi.

– Krov nad glavom je najmanje što oni zaslužuju.

Nažalost, budvanska i šira javnost je upoznata sa problemom u vezi sa izgradnjom stanova za prosvjetare u Budvi koji traje više od deceniju. Takođe, želimo da podsjetimo javnost da je Skupština opštine Budva izglasala ustupanje besplatnog placa i oslobodila plaćanja komunalija radi izgradnje stanova za potrebe prosvjetara u Budvi.  Nakon toga opština Budva je izdvojila 2.5 miliona eura za izgradnju garaža i uradila prilazne puteve do istih. Sama činjenica da su prosvjetni radnici bili podstanari više od deceniju i za to vrijeme svaki prosvjetni radnik pojedinačno izdvojio 40.000 eura za iznajmljivanje stana, pokazuje kolika im je šteta napravljena, jer su već mogli živjeti u svojim stanovima i iste otplatiti- navode, pored ostalog, iz SNP-a.

Pozivaju SDT da po hitnom postupku uzme u razmatranje ovaj slučaj u vezi sa zgradom za prosvjetare i stavi tačku na decenijsku agoniju. 

– Još jednom apelujemo na SDT da u narednih nekoliko dana što prije preuzme ovaj slučaj kako bi prosvjetari konačno ušli u svoje stanove po cijeni kvadrata od 650 eura , a počionici ove malverzacije bili procesuirani- navode iz SNP-a.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad