Svijet

Snažan zemljotres pogodio Maroko: Broj stradalih premašio hiljadu

FOTO: Canva Stock

Razoran zemljotres, jačine 6,8 stepeni po Rihteru pogodio je Maroko, a najmanje 1.037 osoba je poginulo, dok je više od 670 povrijeđenih, od kojih je 51 osoba u kritičnom stanju.

U toku je potraga za preživjelima.

Procjenjuje se da će broj stradalih biti mnogo veći.

Najjači potres na afričkom kontinetu u posljednjih sto godina. Pogođena je trećina zemlje. Više zgrada je srušeno u blizini epicentra u gradu Marakešu, a hiljade preplašenih ljudi – napustilo je svoje domove. Broj žrtava raste iz minute u minutu.

Broj poginulih u zemljotresu u Maroku porastao je na 832, a povređeno je 670 ljudi, objavila je marokanska državna TV stanica Al Aula, pozivajući se na Ministarstvo unutrašnjih poslova. Pedeset i jedna osoba je u kritičnom stanju.

Prethodno je saopšteno je da najviše štete i poginulih u teško dostupnim planinskim oblastima, a da su najmanje 153 osobe povrijeđene i transportovane u bolnice na liječenje.

Veliki problem spasiocima je dolazak do udaljenih sela u planinama Atlas, koja su najteže pogođena zemljotresom. Procenjuje se da će proći dani, prije nego što spasioci stignu do tih sela, jer su putevi oštećeni i blokirani.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad