Crna Gora

Smena predsednika Skupštine Crne Gore: Mandić lično insistirao na održavanju rasprave

Foto: Skupština Crne Gore

Mandić je kazao da nema ni pred kim da beži, niti da se crveni

Na insistiranje predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić povukao je predlog da se Inicijativa dela opozicije, predvođene DPS-om o smeni Mandića, skine sa dnevnog reda današnjeg zasedanja.

To znači da će poslanici danas ipak razmatrati Inicijativu dela opozicije o smeni Mandića, što je prva tačka dnevnog reda.

Mandić je kazao da nema ni pred kim da beži, niti da se crveni.

“Ja sam uvek za raspravu. Ne bežim ni od kakve tačke dnevnog reda, ali razumem pravo najjačeg kluba koji ne želi da se raspravlja o tačkama koje nas udaljavaju od osnovnog cilja ove većine. Što se mene tiče ovo može da bude prva tačka”, naveo je Mandić.

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić kazao je da je podneo predlog da se sa dnevnog reda skine tačka o razrešenju Mandića jer nije usaglašena na nivou opozicije, ali je nakon toga rekao da povlači taj predlog nadajući se raspravi bez tenzija i zapaljive retorike. 

Inače, današnje zasedanje otpočelo je uz zaokruženi digitalizovani sistem koji će poslanicima omogućiti efikasniji i ekonomičniji rad poslanika bez upotrebe papira, kao i onlajn pretraživanje i e-parlament.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad