Srbija

Slučaj 12 teško alkoholisane dece: Tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet

Foto: Mod.gov.rs

“Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletnici dolaze u tako teškom stanju”, upozoravaju stručnjaci sa VMA

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je, radi utvrđivanja svih okolnosti slučaja, formiralo predmet nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju primljeno 12 dece u teško alkoholisanom stanju.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom utvrde okolnosti ovog slučaja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

O ishodu prikupljenih obaveštenja VJT će blagovremeno obavestiti javnost.

Na VMA je protekle noći primljeno dvanaestoro dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi, izjavio je doktor Hitne pomoći VMA Ivan Leković.

On je, u izjavi za RTS, rekao da je to ozbiljno stanje i da zabrinjava činjenica da maloletnici dolaze u tako teškom stanju.

Prema njegovim rečima, broj primljenih alkoholisanih lica bio je 26, a od toga su 12 bila deca mlađa od 15 godina.

On je, u izjavi za RTS, rekao da je to ozbiljno  stanje i da zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju.

“Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju”, rekao je doktor Leković.

Pored alkohola bilo je i maloletnih pacijenata koji su povređeni u tuči, napomenuo je  Leković.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad