Srbija

Skupština usvojila Izmene Zakona o lokalnim izborima

Foto: Tanjug

Zakon predviđa da se odluka o raspisivanju lokalnih izbora donosi najranije 150 dana, najkasnije 45 dana pre isteka mandata odbornika, kao i da od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može da prođe manje od 30, a ni više od 60 dana

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima se pomeraju rokovi za raspisivanje i glasanje na lokalnim izborima.

“Za” je glasalo 165 poslanika, protiv 26, dok su uzdržana bila dva poslanika.

Glasalo je ukupno 193 poslanika, a nije glasalo 11 od 204 poslanika.

Skupština je prihvatila da ovaj Zakon zbog naročito opravdanih razloga stupa na snagu u roku kraćem od osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima omogućava se da beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, budu održani istog dana – 2. juna.

To je bio i jedan od zahteva opozicije.

Zakon predviđa da se odluka o raspisivanju lokalnih izbora donosi najranije 150 dana, najkasnije 45 dana pre isteka mandata odbornika, kao i da od dana raspisivanja lokalnih izbora do dana glasanja ne može da prođe manje od 30, a ni više od 60 dana, prenosi Tanjug.

Izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima su se našle u skupštinskoj proceduri zahvaljujući potpisima 184 poslanika vladajuće većine, kao i poslanika Zeleno-levog fronta, Narodnog pokreta Srbije – Novog lica Srbije, Ekološkog ustanka, samostalnih poslanika Pokreta slobodnih građana, kao i poslanika SDA Sandžaka i Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad