Crna Gora

Skupština Crne Gore izglasala da Mandić ostaje njen predsednik

Foto: Skupština Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore glasali su o inicijativi za razrešenje predsednika parlamenta Andrije Mandića. Za njegovu smenu glasalo je 27 poslanika, a protiv su bila 44, pa Mandić ostaje na čelu parlamenta.

Većina poslanika u Skupštini Crne Gore glasala je protiv predloga poslaničkih klubova DPS-a, SD-a, DUE i HGI da se Andrija Mandić razreši dužnosti predsednika parlamenta.

Glasala su 72 poslanika, a jedan listić bio je nevažeći. Za smenu Mandića na glasalo je 27 poslanika, a protiv je bilo 44.

Poslanici stranaka podnosilaca inicijative za smenu Mandića i poslanika drugih opozicionih partija u crnogorskom parlamentu u dvočasovnoj raspravi jednoglasni su da lider Nove srpske demokratije nije dostojan pozicije predsednika Skupštine, a glavne zanerke su isticanje zastave druge države, susret u Skupštini sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom tokom koje nije bila istaknuta zastava BiH i tvrdnja da predsednik Skupštine ima dvojno državljanstvo. Zato i, kako tvrde, brojnih drugih razloga nije ni trebalo da bude izabran na tu poziciju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad