Društvo

Skupština Crne Gore dobila prvo električno vozilo

Skupština Crne Gore saopštila je da je ta institucija nabavila prvo električno vozilo za potrebe Službe Skupštine. Time je, kako su rekli, napravljen dodatan iskorak u pravcu ekološke održivosti.

U tu svrhu, Skupština Crne Gore obezbijedila je i dva punjača za električna vozila, koja će biti dostupna kako zakonodavnom domu, tako i Vladi.
Skupština evozilo
foto: Skupština Crne Gore

“Ovom nabavkom, čiji je osnovni cilj racionalizacija troškova, Skupština Crne Gore nastavlja sa unapređenjem projekta ekološke održivosti, kreirajući dugoročno održivo radno okruženje za poslanike i parlamentarnu službu”, rekao je generalni sekretar Aleksandar Klarić.

Iz Skupštine podsjećaju da je centralna zgrada parlamenta „temeljno adaptirana s posebnim akcentom na energetsku efikasnost i održivost“, te da je u planu i izgradnja solarnih panela na krovu Skupštine, što će, ističu, u velikoj mjeri doprinijeti uštedi eletrične energije.

„U skladu sa ekološkim standardima, Skupština Crne Gore nastaviće i u budućem periodu da sprovodi projekte koji će dati puni doprinos borbi za očuvanje životne sredine“, zaključuje se u saopštenju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad