Svijet

Simonjan objavila audio-snimak: Kako su nemački oficiri planirali napad na Krimski most

Foto: Getty

Bundesver je želeo da uključi Britance u planiranje udara na Rusiju, a ono što ih je najviše brinulo jeste kako sakriti svoje učešće u terorističkom napadu

Glavna urednica RT i medijske grupe “Rasija sevodnja” Margarita Simonjan, pošto je objavila transkript razgovora visokih oficira nemačke vojske koji su razmatrali napad na Krimski most, podelila je na svom Telegram nalogu i ceo audio-snimak razgovora vođenog 19. februara.

Baš u trenutku kada je nemački kancelar Olaf Šolc još jednom “uverio” svetsku zajednicu da njegova zemlja i NATO nisu u ratu s Rusijom, predstavnici ruskih obaveštajnih službi objavili su audio-snimak na kojem o planovima napada diskutuju načelnik Odeljenja operacija i obuke ratnog vazduhoplovstva Frank Grefe, inspektor ratnog vazduhoplovstva Ingo Gerharc i saradnici centra vazdušnih operacija Fenske i Fronštate.

https://t.me/margaritasimonyan/13763

Jedan od oficira je pomenuo planirano putovanje u Ukrajinu 21. februara kako bi koordinisao udare na ruske ciljeve.

“Želeo bih da kažem još nešto o rušenju mosta. Intenzivno smo proučavali to pitanje i, nažalost, došli smo do zaključka da je most, zbog svoje veličine, sličan pisti. Dakle, možda neće zahtevati deset ili čak 20 projektila”, rekao je jedan od sagovornika.

Zatim su predložili da se cela operacija podeli na faze i da se obrate Velikoj Britaniji za pomoć prilikom planiranja.

Inspektor ratnog vazduhoplovstva koji je učestvovao u razgovoru pomenuo je mogućnost da se Kijevu isporuči 100 raketa “taurus” u dve ture, a nemački vojnici su razmatrali mogućnost napada tim raketama uz pomoć lovaca “Dassault rafale”.

“Iz operativne perspektive, ne mogu da procenim koliko brzo će Ukrajinci moći da nauče da planiraju takve akcije i koliko brzo će doći do integracije. Ali pošto je reč o mostu i vojnim bazama, razumem da žele da ih dobiju što pre”, navodi se u razgovoru.

Fenske je rekao da sve što mogu da urade jeste da naprave rupu i oštete most.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad