Srbija

Sijarto: Srbija i Mađarska grade najmoderniji granični prelaz u Evropi

Foto: Tanjug

Šef mađarske diplomatije je najavio da će srpski i kineski partneri razmotriti kako da u što kraćem roku izgrade naftovod između Mađarske i Srbije, sa ciljem da se pojača sigurnost snabdevanja energentima dve zemlje i celog regiona

Mađarska i Srbija grade najmoderniji, najveći, najbezbedniji i najbrži granični prelaz u Evropi, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

“Putni prelaz Reske (Horgoš 2) je izuzetno prometan. Svi smo upoznati sa slikama dugih kolona kamiona i automobila. Ne želimo da to bude slučaj u budućnosti”, rekao je on.

Sijarto je najavio da će srpski i kineski partneri razmotriti kako da u što kraćem roku izgrade naftovod između Mađarske i Srbije, sa ciljem da se pojača sigurnost snabdevanja energentima dve zemlje i celog regiona, prenosi MTI.

Istakao je da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Budimpešti od istorijskog značaja, kao i da je razgovor između mađarskog premijera Viktora Orbana i kineskog lidera bio “izuzetno uspešan”.

Sijarto je naglasio da će Mađarska i Kina nastaviti da sarađuju po pitanju razvoja veza između Istoka i Zapada, kao i da će se saradnja dve zemlje proširiti na nuklearnu energiju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad