Vijesti

Selaković: Srbija se zalaže za obezbjeđivanje trajnog mira i stabilnosti u regionu!

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se sa specijalnom savjetnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida Alis Vairimom Nderitu.

Foto: Kurir

Selaković je poručio da je današnji susret dobra prilika za razmenu mišljenja o ovoj veoma važnoj temi, naglašavajući da je saradnja sa UN i svim telima Organizacije jedan od prioriteta Srbije.

Selaković je istakao da je Srbija opredeljena za saradnju na planu prevencije genocida i pronalaženje odgovarajućih rešenja za pomirenje i uklanjanje posledica ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti počinjenih u sukobima bilo gde u svijetu.

Selaković je rekao da se Srbija zalaže za obezbjeđivanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru zapadnog Balkana, dodavši da je naša zemlja posvećena unapređenju odnosa i saradnje sa svima iz regiona, na osnovu poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih država članica Ujedinjenih nacija.

On je podvukao da je Srbija privržena svim međunarodnim normama, napominjući da je važno da svi koji su počinili zločine budu identifikovani, izvedeni pred lice pravde, kao i da je obaveza svih u regionu da se istim intenzitetom suoče sa ovim pitanjem.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad