Region

Selaković: Nastavićemo da pomažemo Srbe u regionu!

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Skupštini Srbije sa članovima Odbora za dijasporu i Srbe u regionu o rezultatima ministarstva u toj oblasti i produbljivanju saradnje sa ciljem što efikasnije podrške pripadnicima srpskog naroda u susjednim zemljama i dijaspori.

Foto: Kurir

Selaković je članove odbora detaljno upoznao sa projektima koje su Ministarstvo spoljnih poslova i njegova Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu realizovali u proteklom periodu, kao i sa budućim planovima.

On je ovom prilikom istakao da je regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike, i da će Ministarstvo spoljnih poslova, kroz dobro planirane projekte i unapređenje rada svoje diplomatsko-konzularne mreže, a kao pouzdan i kredibilan spoljnopolitički partner, nastaviti da sarađuje sa srpskom dijasporom i pomaže Srbima u regionu.

Narodni poslanici interesovali su se za širok spektar pitanja u vezi sa položajem Srba u regionu i mogućnostima da kroz parlamentarnu diplomatiju, u sinhronizovanom djelovanju sa Ministarstvom spoljnih poslova, doprinesu aktivnostima Srbije  na ovom polju.

Na sjednici Odbora razmotrene su konkretne mogućnosti intenziviranja saradnje i razmjene informacija kroz češće organizovanje tematskih sjednica.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad