Crna Gora

Sekulović: Ne postoji relevantna sudska praksa za poništavanje rješenja o državljanstvu

Predlog za prijem u crnogorsko državljanstvo po osnovu posebnog interesa za državu mora biti podnijet od strane jednog od tri predsjednika (države, Vlade ili Skupštine), usaglasili su se sagovornici

Foto: Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sastao se danas sa predstavnicima nevladine organizacije Centar za građansko obrazovanje (CGO), kako bi razmijenili argumente u odnosu na dodjelu počasnih državljanstava u prethodnom periodu, kao i trenutnu praksu koju Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi.

Na sastanku su iznijeta tumačenja člana 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu, gdje je došlo do saglasnosti ministra Sekulovića sa predstavnicima CGO-a, navodi se u zajedničkom saopštenju MUP-a i te NVO.

Predlog za prijem u crnogorsko državljanstvo po osnovu posebnog interesa za državu mora biti podnijet od strane jednog od tri predsjednika (države, Vlade ili Skupštine), usaglasili su se sagovornici. Upravo iz tog razloga Ministarstvo unutrašnjih poslova je, od 4. decembra 2020. godine, promijenilo dotadašnju praksu na način što se odlučuje isključivo po zahtjevima gdje je predlagač jedan od tri predsjednika.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad