Društvo

SDT formiralo predmet: Načelnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja dva puta sebi dodijelila ugovor, jedan na 450, drugi na 500 evra

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv načelnice direkcije za razvoj socijalnih usluga Ministarstva rada i socijalnog staranja Ivanu Šuković.

Ivana Šuković je naime, bila član Komisije za licenciranje pružalaca usluge socijalne i dječje zaštite u 2019-toj godini i ta Komisija je dana 14.11.2019. godine izašla na teren i obišla JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Tivat kako bi provjerila da li ova ustanova ispunjava sve Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti predviđene uslove da bi dobila licencu.

„Dana, 30.01.2020. predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac potpisuje Ugovor o djelu sa Ivanom Šuković da ona ,,pruži stručnu podršku u izradi Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Tivat“ a za iznos od 450,00 eura. Dakle, Ivana Šuković koja je članica Komisije koja treba da provjeri uslove ovoj ustanovi u kojoj je angažovana da odradi dokumentaciju za licenciranje i da za to uzme 450,00 eura kako bi se ispunili uslovi i sve to nakon što je ona već izašla sa Komisijom na teren prvi put“, rečeno je našem portalu.

Mišljenje je izdato tek dana 22. jula 2020. godine iako je Komisija izašla na teren već 14.11.2019. godine ali je trebalo da Ivana Šuković nakon 30.01.2020. uzme prvo 450,00 eura da ova ustanova ispuni uslov.

Naknadna pamet Komisije je da ova ustanova ipak ne ispunjava uslove i da je potrebno još jednom ,,podmazati“ Ivanu Šuković, ali ovaj put sa 500,00 eura da se zaokruži, za razliku od prije kad je ,,čupnula“ samo 450,00 eura. Naime, ovi ,,stručnjaci“ su se naknadno sjetili da ustanova JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju Tivat ne ispunjava ipak uslove i da je potrebno da Ivana Šuković ovog puta izradi ,,Plan i program rada ustanove“ i da joj za to bude plaćeno 500 eura i Ugovor o djelu dana 01.06.2020. potpisuje tadašnja gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević

Ivana Šuković je dakle, kao članica Komisije za licenciranje izlazi na teren u JU Dnevni centar za 14.11.2019. godine, dana 30.01.2020. potpisuje Ugovor na 450 eura da ovoj Ustanovi koju ona zapravo provjerava izradi Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, a zatim dana 01.06.2020. potpisuje još jedan Ugovor na 500 eura da istoj ustanovi izradi Plan i program rada ustanove i ova ustanova od Komisije čija je članica upravo Ivana Šuković donosi prvo mišljenje da ova ustanova ispunjava sve uslove za izdavanje licence dana 22. jula 2020. godine a Ministarstvo rada i socijalnog staranja istog dana izdaje licencu ovoj ustanovi.

„Sve gore pomenuto se nalazi u specijalnom državnom tužilaštvu u predmetu broja Kt S br.160/22 koji vodi specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović. Dodatno, nečim zaslužna Ivana Šuković je dobila i bespovratni kredit 2018 godine od Ministarstva rada i socijalnog staranja za njene dotadašnje ali vrlo vjerovatno i buduće usluge. Ivana Šuković ,,ne sjedi mirno“   ( ne zato što joj savjest ne da mira nego zato što ovaj slučaj otvara najvjerovatnije i neke mnogo veće u koje je umiješana jer je u svakoj Komisiji upravo ona bila član ) te na sve moguće načine pokušava da ovaj predmet bude arhiviran što se lako i može desiti ako se nastavi praksa od ranije“, saopšteno je našem portalu.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad