Politika

Šćekić: “Trobojke je bilo i biće”

Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić bio je gost emisije Srpske RTV ,,Sa Srpskom u centar”. Teme, između ostalog su bile, aktuelna politička dešavanja, ali i rezultati sportista iz Crne Gore.

Komentarišući aferu „JADRAN“ i nadgornjavanje Crne Gore i Hrvatske oko broda, Šćekić kaže da retorika ministara iz Hrvatske nije dobra i nada se da će Vlada Hrvatske prema istima reagovati jer, u suprtotnom, ističe Šćekić, to je loša poruka za region.

„Postavlja se pitanje zašto jedna komšijska država sa drugima suprotstavlja i da se podiže na nivo tenzija, pa i na nivo prijetnji“, kazao je Šćekić, i dodao da to nije dobro ni za susjedstvo ni za komunikaciju građana.

Komentarišući aktuelnu temu – trobojke u Skupštini Crne Gore ministar Šćekić smatra da je data prevelika pažnja tom pitanju.

„A jel dao Bog da mitropolit bude gost Skupštini, i ne samo on, već i predstavnik bilo koje zajednice. To su ljudi od velikog uticaja u našoj državi. Svakako oni imaju i značajnog uticaja, pa prema tome jako je bitno, bez obzira što i Skupština i crkva imaju svoju nezavisnost, da postoji jedna normalna komunikacija, koja je potrebna“, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

„Što se tiče same zastave, vidim da, kada se pojave trobojke sa grbom ili bez grba pravi se vještačka tenzija određenih struktura i grupacija što je nasledstvo negog prošlog, ružnog vremena kada su se svjesno pravile podjele među građanima Crne Gore, kada se od crnogorske tradicije pravio problem što nije dobro“, smatra Šćekić.

„Mi prije svega treba da naučimo da poštujemo razlike, da poštujemo jedni druge, i da poštujemo osjećanja“, poručuje Šćekić koji smatra da je Crna Gora upravo zato lijepa i poželjna jer ima dosta različitosti.

Poštujmo razlike, tradiciju i volimo jedni druge, poruka je ministra Šćekića, koji ističe da je upravo u tome napredak Crne Gore. Dodaje da predsjednik Skupštine nije prekršio zakon i da je to stvar izbora predsjednika Skupštine.

„Trobojki je bilo i biće“, poručuje Šćekić i dodaje da Crna Gora više ne smije da bude privatna država, prenosi Srpska TV.

Iako ima određenih napredaka i povećanja plata, Crna Gora je država koja je u složenoj finansijskoj situaciji, jer su dugovi naslijeđeni od vlasti koja je 30 godina vladala, istakao je Šćekić.

Zategnute odnose oko bezbjednosnog sektora između PES-a i Demokrata Šćekić komentariše uz nadu da će ovi politički subjekti naći zajednički jezik.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad