Društvo

Šćekić sa ambasadorom Madjarske: Saradnja u oblasti zdravstva se nastavlja

Crna Gora i Mađarska nastaviće saradnju u oblasti zdravstva na obostrano zadovoljstvo dvije države koje su više puta dokazele prijateljstvo i podršku posebno u izazovnom vremenu COVID pandemije, saopšteno je na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Jožefa Neđešija.

Foto: Borba

Tokom susreta ministar Šćekić i ambasador Neđeši potpisali su ugovor o donaciji Mađarske Crnoj Gori koja se stoji od 30 000 brzih antigenskih testova za otkrivanje virusa COVID 19.

Ministar Šćekić zahvalio je ambasadoru na velikodušnoj podršci i mnogobrojnim donacijama Mađarske zdravstvenom sistemu Crne Gore i izrazio očekivanje da će se saradnja nastaviti i unaprijediti kroz zajedničke projekte koji će doprinijeti razvoju crnogorskog zdravstva i samim tim očuvanju zdravlja populacije.

Ambasador Neđeši čestitao je ministru Šćekiću imenovanje na novu funkciju, poželio uspjeh u radu, ističući da će u Mađarskoj imati pouzdanog strateškog partnera i saveznika za sve projekte koji mogu doprinijeti unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad