Društvo

Sava Kenteru guraju za šefa ANB-a, da li je SNP pristao na to?

Savo Kentera, predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore predstavlja se kao glavni kandidat za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost saznaje BORBA. On će, ukoliko bude izabran, na čelnom mjestu ANB-a zamijeniti sadašnjeg direktora Dejana Vukšića.

Foto: Borba

Kentera je poznat javnosti iz kampanje za pridruživanje Crne Gore NATO paktu i važi za jednog od ključnih ljudi koji promovišu ovaj savez u Crnoj Gori. Takođe, poznat je javnosti i kao jedan od osnivača Centra za demokratsku tranziciju i portala Raskrinkavanje.me koji se bave medijskom cenzurom društvenih mreža i portala, a pozivajući se na tzv. „fact-checking“ platforme.

Ukoliko bi Kentera bio kadar koji bi pokrivao Agenciju za nacionalnu bezbjednost, jednu od najviših bezbjednosnih institucija u Crnoj Gori, očekuje se velika medijska cenzura i borba sa svima onima koji su neistomišljenici NATO pakta. Interesantno je takođe što će Kenteru izglasati Vlada u kojoj će potencijalno učestvovati SNP, iako je upravo ova partija bila pobornik vojne neutralnosti Crne Gore, zajedno sa Demokratskim frontom i drugim partijama.

Interesantno je iz ovog ugla posmatrati, da li će SNP prihvatiti da na čelu vrhovne bezbjednosne institucije postaviti čovjeka važi za glavnu figuru u medijskoj cenzuri u Crnoj Gori?

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad