Vijesti

Saopštenje Vučića: Putin iduće godine u posjeti Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, da će cijena ruskog gasa u narednih šest mjeseci biti 270 dolara, to jest, ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih šest mjeseci. Vučić je, posle sastanka sa Putinom, rekao da su razgovarali o mnogo tema i da je ruski predsjednik dobro razumio pitanje cijene i količine gasa.

Foto: Kurir

Vučić je rekao da je uputio Putinu poziv da posjeti Srbiju, a da je ruski predsjednik odgovorio potvrdno.

“Očekujte da to bude između maja i septembra naredne godine”, istakao je Vučić.

On je naveo da će cijena ruskog gasa u narednih šest mjeseci za Srbiju biti 270 dolara, to jest, ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih šest mjeseci.

“Ovo je za nas spas. Nećemo imati problema ni sa strujom ni sa gasom ni sa grijanjem, kao ni sa ukupnim snabdijevanjem. Mnogo nam je pomogao predsjednik Putin svojim odnosom. To je bio moj predlog, on je prihvatio”, naveo je predsjednik Srbije.

Navodi da je Srbiji do kraja februara potrebno oko 13 miliona kubnih metara gasa, a u maju i junu četiri ili pet miliona.

Srbijanski predsjednik je naveo da su dogovoreni i elementi dugoročnog ugovora za isporuku gasa Srbiji, i da će naša zemlja i posle šest mjeseci imati izuzetnu cijenu, povećanje obima isporuke i flesibilnost.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad