Svijet

Rusija dodala LGBT pokret na listu terorista i ekstremista

Foto: Tanjug

Rusija je prošle godine usvojila zakon kojim se uvode velike novčane kazne za svakoga ko je proglašen krivim za promovisanje “netradicionalnih seksualnih odnosa”, pedofilije i transrodnosti, među maloletnicima i odraslima

Rusija je dodala Međunarodni LGBT pokret i njegove strukturne delove na listu terorista i ekstremista.

To pokazuje baza podataka Rosfinmonitoring, agencije koja ima ovlašćenja da zamrzne bankovne račune ljudi sa liste terorista.

Ranije, ovaj međunarodni LGBT pokret u Rusiji je stavljen na listu zabranjenih organizacija, u skladu sa odlukom ruskog suda.

Zahtev da LGBT bude označen kao ekstremistička organizacija podnelo je rusko Ministarstvo pravde, koje je zahtev obrazložilo time da su na teritoriji Rusije, zbog pokreta LGBT, primećeni “znaci ekstremističke orijentacije, uključujući i one koji se odnose na izazivanje društvene i verske mržnje”.

Godine 2013. zabranjena je LGBT propaganda usmerena na maloletnike. Zabrana je pojačana prošlog decembra, kada je usvojen zakon kojim se uvode velike novčane kazne za svakoga ko je proglašen krivim za promovisanje “netradicionalnih seksualnih odnosa”, pedofilije i transrodnosti, među maloletnicima i odraslima.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad