Društvo

RTCG tuži „Vijesti“ i „Pobjedu“

Foto: Borba

Advokatski tim RTCG podnijeće sjutra tužbe protiv „Vijesti“ i „Pobjede“, kao više lica zbog objavljenih neistina, a povodom visine zarade savjetnice direktorice RTCG Vladane Vučinić.

Naime, mediji su objavili da Vučinić u RTCG zarađuje oko 2.500 evra.

„Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja diskreditacije naše kuće, pošto se uspjeh i dobre stvari u Crnoj Gori očito ne praštaju. Pretrpjeli smo brojne kampanje, računajući da kao Javni servis moramo imati veći prag tolerancije. Međutim, nakon ovako brutalne kampanje koja se konstantno vodi protiv RTCG, odlučili smo da podnesemo prijave i tužbe i damo mogućnost pomenutim da svoje tvrdnje dokažu pred sudom. Obavještavamo javnost da smo i pozvali Inspekciju rada da sve provjeri i nadamo se njihovom hitnom dolasku“, prenosi RTCG.

Vladana Vučinić saopštila je da je poražena činjenicom da medijska kuća sa reputacijom i tradicijom medijskog koncerna „Vijesti“ počinje da poprima obrise tabloidnog novinarstva žute štampe.

„Osnova novinarske profesije, koju i sama kao diplomirani novinar vrlo dobro znam, je da se istinitost dobijenih informacija prvo mora provjeriti na način što će se ispitati sve uključene strane. Mene ovim povodom niko lično nije kontaktirao. Istina je da sam potpisala ugovor kojim mi se osnovna zarada (koja trenutno iznosi 836 evra), za dodatne poslove koje pokrivam u Televiziji, uvećava za 400 evra. Ugovor koji je objavljen u pojedinim medijima je netačan i vrijeđa zdravi razum – toliko uvećanje nečije plate u državi u kojoj je prosječna oko 800 evra“, navela je Vučinić, pa nastavila:

„Uvaženoj članici Savjeta RTCG-a Camović Veličković poručujem da je moje uvećanje trebala da zaokruži na 5.000 evra – zvučnije je i bolje će se primiti u Vijestima. Na Vaše klevete gdjo Camović, neistine, nepoznavanje prilika medijske kuće u čijem ste Savjetu, lošim namjerama prema njoj i nedostatkom znanja, ću odgovoriti činjenicama. Kojom magijom ste 400 evra privremenog uvećanja pretvorili u skoro 2.000 (pet puta)? Da li ste me kontaktirali i raspitali se u vezi projekata koje vodim? Da li ste imali uvid u ostvarivanje mojih KPI (ključnih performans indikatora)? Naravno da nijeste, već ste u maniru tabloidnog novinara žute štampe sa lošom namjerom izašli sa neutemeljenim i neprovjerenim informacijama, čime ste samo dodatno unizili odgovornu poziciju koju nažalost pokrivate, a za to redovno uzimate 800 evra. Javnost sudi Vama i stranama čije interese Vi zastupate, a o meni već sudi uveliko zahvaljujući Vama“, zaključila je Vučinić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad