Portal ODBRANA

Svijet

Rezultat politike Kijeva će biti gubitak države

Sadašnja politika Kijeva prijeti zemlji gubitkom državnosti, izjavio je bivši predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič, prenose RIA Novosti.

Foto: Borba

Njegov apel je na društvenim mrežama objavio njegov predstavnik Jurij Kirasir.

– Koliko god mi je bolno pisati o tome danas, ali državnost Ukrajine je u izuzetnoj opasnosti. Prijeti joj potpuno uništenje. Pritom se ne radi samo o riziku gubitka ogromnih teritorija u južno i istočno od zemlje – napisao je Janukovič.

Po njegovom mišljenju, Ukrajina može biti prinuđena da se faktički spoji sa Poljskom, pošto joj stanje ekonomije ne dozvoljava da brani svoj suverenitet.

– To će biti rezultat ostvarenja evropskog sna, zbog kojeg je ukrajinski narod navodno otišao na svoj poslednji Majdan – dodao je on.

Janukovič je primijetio da Poljska pamti ne samo septembar 1939, već i mart 1923, kada su „u Parizu ambasadori zemalja Antante konačno uključili teritorije Istočne Galicije i zapadnog diela Volinije u drugu Komonvelt“.

– Što se tiče Rusije, Ukrajina će sa njom morati da sedne za pregovarački sto. Zapad će ga gurnuti na ovo, uključujući i Sjedinjene Države. Ništa ne može da traje vječno, a snabdijevanje Ukrajine oružjem u ovom slučaju nije izuzetak – sugerisao je političar.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad