Tehnologija

Fejsbuk mijenja ime?

Gigant društvenih mreža Fejsbuk planira da sljedeće nedjelje rebrendira kompaniju pod novim imenom, izvijestio je u utorak sajt ”Verge” pozivajući se na izvor koji ima direktna saznanja.

Facebook
Foto: News18

Očekuje se da će osnivač i direktor Mark Zakerberg to zvanično objaviti naredne nedjelje na godišnjoj kompanijinoj konferenciji 28. oktobra.

Kako prenosi britanski Gardijan, to će biti slično poput ”Gugla” koji je promijenio ime krovne kompanije u ”Alfabet”, rebrendiranje će vjerovatno pozicionirati ”Fejsbuk“ kao krovnu kompaniju sa brojnim aplikacijama u svom sklopu, poput Instagrama, Votsapa, Okulusa…

Gardijan je pokušao da potvrdi ovu informaciju, ali je portparol ”Fejsbuka” rekao da ta kompanija ”ne komentariše glasine”.

Potencijalno rebrendiranje dolazi u vrijeme kada se ”Fejsbuk“ nalazi pod velikim pritiskom zbog pojavljivanja uzbunjivačice Frensis Hojgen, koja je američkom Kongresu rekla da je ta kompanija ”stavila astronomski profit ispred interesa ljudi“, da škodi djeci i destabilizuje demokratske režime širom svijeta.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad