Crna Gora

Rasplet u crnogorskom pravosuđu: Katnićev obrat i mogući status svedoka saradnika

Foto: Vijesti

„Današnjom objavom u pojedinim medijima Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića, i definitvno se potvrdilo da će odbrana bivšeg GST- a biti zasnovana žargonski formulisano “tovarenjem” ostalih osumnjičenih. Tako je Milivoje Katnić, a da nije ni trepnuo, na saslušanju kod istražnog sudije Gorana Šćepanovića, svu krivicu za saradnju i pomoć Kavačkom klanu prebacio na njegovog zamjenika Sašu Čađenovića i Petra Lazovića. Tvrdnjom da je isključivo Saša Čađenović imao pristup SKY prepiskama Petra Lazovića, i da on navodno sebe svjesno nije odredio da ima uvid u komunikaciju koju je SDT dobijao iz Europola, Milivoje Katnić pokušava od sebe predstaviti neobaveštenog dobroćudnog tužioca pred penzijom, koji se nikom nije miješao u posao„, saopštili su iz koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Kako navode, tako je odjednom od čovjeka koji je sebe na konferencijama za medije predstavljao kao vođu tima nesalomivih specijalnih tužilaca, prvom prilikom oprao ruke od Saše Čađenovića i Petra Lazovića, a nemamo dilemu da će sljedeći za “pranje ruku” biti Zoran Lazović i Milo Đukanović.

Upravo je crnogorska javnost saznala od Milivoja Katnića da je Petar Lazović bio tajni agent infiltriran u Kavački klan, a onda na saslušanju kod istražnog sudije tvrdi da je ime tajnog agenta, tj. Petra Lazovića bilo poznato samo Saši Čađenoviću kao postupajućem tužiocu. Ovo je najbolji pokazatelj kako se Milivoje Katnić bez ikakvih problema odrekao Saše Čađenovića, pritom ga teško inkriminišući, i to da je bez njegovog znanja postao član OKG zajedno s Petrom Lazovićem“, ističu.

A istina je sljedeća, dodaju iz ZBCG, upravo je Saša Čađenović, dobijajući instrukcije od Milivoja Katnića, postao član OKG koja je osumnjičena za najmonstruoznije zločine počinjene u istoriji crnogorskog kriminala.

„I ako je neko mislio da će objavljivanjem Zapisnika o saslušanju osumnjičenog Milivoja Katnića od njega napravit heroja, desilo se suprotno. Nekadašnji strah i trepet crnogorskog pravosuđa pretvorio se u osumnjičenog koji cinkarenjem svog zamjenika pokušava spasiti sebe„, rekli su dodajući da ih neće začuditi ako Milivoje Katnić do početka sudskog postupka dobije status svjedoka saradnika jer na to ima pravo po ZKP-u, pošto nije osumnjičen da je bio na čelu OKG, već samo njen član.

Ali i Saša Čađenović takođe ima pravo da zatraži status svjedoka saradnika ili sklopi sporazum o krivici kako bi olakšao svoj položaj u ovom postupku. Naravno, to sve zavisi od SDT- a i kasnije od suda, iako je već sad mnogima jasno da će biti mrtva trka ko će prvi od osumnjičenih zatražiti povoljniji status u istrazi i sudskom postupku„, zaključuje se u saopštenju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad