Politika

Rama citirao Krivokapića: Crna Gora neće pristupiti Otvorenom Balkanu, jer očekuje ulazak u EU naredne godine!

Crna Gora neće pristupiti inicijativi Otvoreni Balkan, jer očekuje da tokom 2022. godine bude primljena u članstvo u Evropskoj uniji, izjavio je premijer Albanije Edi Rama na zajedničkoj pres konferenciji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i zamjenikom premijera Sjeverne Makedonije Nikolom Dimitrovim.

Foto: Kurir

-Rama je iznio da su trojica lidera mogla čuti od premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji je bio sa njima na svečanoj večeri sinoć, da Crna Gora neće pristupiti Otvorenom Balkanu iz razloga što očekuje da tokom sledeće godine bude primljena u članstvo u Evropskoj uniji. To je izazvalo, mogu da kažem smijeh, ostale dvojice sagovornika premijera Rame, ali čini se da je premijer Albanije ozbiljno mislio i da je premijer Krivokapić zaista iznio takve tvrdnje- rekao je u uključenju uživo novinar N1.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Rama i zamjenik premijera Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrovim danas su održali zajedničku konferenciju za novinare sa koje su poručeno da da je dogovoreno formiranje Implementacionog savjeta, čiji će zadatak biti da koordinira dogovoreno u okviru inicijative Otvoreni Balkan, jer je zaključeno da mnoge stvari koje su postignute na političkom nivou nisu uvijek bile sprovođene na terenu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad