Politika

Raković: Srpsko ujedinjenje bilo bi pravedno rješenje!

Ujedinjenje Republike Srbije, Republike Srpske i Crne Gore na isključivo mirotvoran način bilo pravedno rješenje, izjavio je istoričar Aleksandar Raković u intervjuu za Novosadsku televiziju.

Foto: In4s

S tim u vezi Raković je kazao da bi referendum u Republici Srpskoj sigurno odlučio o razdruživanju s protektoratom BiH a potom bi bilo očekivano ujedinjenje Republike Srpske s Republikom Srbijom.

Što se tiče Crne Gore, Raković je rekao kako bi trebalo da se ponište rezultati pokradenog referenduma iz 2006. jer akteri organizacije referendumske prevare Duško Knežević i Svetozar Marović uveliko govore o toj krađi kojom je razbijena zajednička država Srbije i Crne Gore.

Kada je riječ o Sjevernoj Makedoniji, Raković je kazao da od 1. januara 2023. više neće biti granice između Srbije i Sjeverne Makedonije, u sklopu projekta “Otvoreni Balkan”.

Nove okolnosti, naglasio je Raković, donijeće pravedna rješenja a među njima je i logičan rasplet da se tri srpske države ujedine, a da tim integracijama u nekom vidu pristupi i makedonska država.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad