Politika

Raković: Riječi patrijarha Porfirija obavezuju; Popis ne treba odložiti!

Foto: Borba

Srpski istoričar dr Aleksandar Raković naglasio je danas kako obavezuju riječi patrijarha Porfirija da građani Crne Gore slobodno treba da se izjasne da su srpske narodnosti, da im je maternji jezik srpski i da su članovi Srpske pravoslavne crkve.

Raković je kazao da Srbi neće imati priliku da se slobodno izjašnjavaju ukoliko se popis odloži za decembar, jer tada neće ni biti održan, niti će kada bude održan u njemu biti identitetskih pitanja.

Raković je rekao da je Milojko Spajić klasičan prevarant koji je lagao da nema državljanstvo Srbije i sprečio je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, što sigurno znači da će još jednom prevariti koaliciju Za budućnost Crne Gore.

Prema Rakoviću, nasilne subverzije DPS-a treba tretirati kao terorizam i tako se prema njima odnositi, a ne praviti im ustupke.

Raković je zaključio da će popis početi 1. novembra pa će nove vlasti biti u prilici da ga prekinu odlukom Skupštine Crne Gore ili Vlade Crne Gore, iako za to nema nikakvih razloga osim ključne činjenice da će Srbi sigurno biti većina.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad