Politika

Raković: Na Cetinju organizovati prijeme za sve državne praznike!

U cilju vraćanja statusa Prijestonici koji ona zaslužuje, zahtijevaćemo da se ubuduće svi prijemi državnog karaktera, od prijema povodom susreta ministra vanjskih poslova sa ambasadorima nakon njihovog predavanja akreditiva predsjedniku države, prijema povodom proslave Dana nezavisnosti, Dana državnosti i povodom svih drugih datuma i događaja od izuzetnog značaja za Crnu Goru održavaju na Cetinju, kazao je Balša Raković iz cetinjskih Demokrata.

Foto: Pobjeda

“Svjedoci smo svih ovih prethodnih godina (ne)rada lokalne vlasti u Prijestonici, zasnovanog na principu Obećano–Neispunjeno, pa tako ni najava o preseljenju Ministarstva vanjskih poslova, Istorijskog instituta i Ustavnog suda na Cetinju, do danas nije realizovana, a zgrada bivšeg ruskog poslanstva u kojoj je trebalo biti sjedište Ministarstva još uvijek nije stavljena u funkciju”, kazao je Raković.

Podsjeća i na zakonsku obavezu da taj projekat bude realizovan.

Naime, Zakonom o Prijestonici, tačnije članom 9 ovog Zakona između ostalog propisano je da se sjedišta Ministarstva nadležnog za vanjske poslove, Istorijskog instituta i Ustavnog suda nalaze na Cetinju.

“Zbog svega gore navedenog, u prethodnom periodu smo preduzeli niz aktivnosti u cilju rješavanja ovog pitanja i konačnog stavljanja u funkciju prostora namijenjenog za sjedište Ministarstva vanjskih poslova.
Promovišući značaj crnogorske Prijestonice za državu Crnu Goru, nastavićemo i u narednom periodu da insistiranjem na realizaciji ovakvih i sličnih projekata, ali i pružanjem snažne podrške budemo u službi interesa našeg grada”, dodaje Rakočević.

Biće to, kaže, prilika da “sad već odlazeća vlast iz opozicionih klupa posmatra kako se za svega par mjeseci realizuje ono što su oni obećavali godinama”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad