Politika

Radević: Predaćemo inicijativu skupštini da se Stipu Mesiću ukine titula počasnog građanina Podgorice

Foto: Slobodna Crna Gora

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić i dalje uživa status Počasnog građanina Podgorice koji je dobio na sjednici Skupštine Glavnog grada 2007. godine, uz ogromno negodovanje geađana Podgorice. Odluku o proglašenju Mesića za počasnog Podgoričanina podržali su odbornici Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.

U plejadi srbofobnih ratnih huškača koji su obitavali na prostorima bivše Jugoslavije najviše se isticao i, kako vidimo, ističe se još uvijek počasni građanin Podgorice Stjepan Mesić. Njega, osim po mnogim srbofobnim izjavama, takođe pamtimo i po čuvenoj izjavi kada je bio predsjednik SFRJ: “Obavio sam zadatak. Jugoslavije više nema“.

U borbama na ratištima širom tadašnje Jugoslavije život je izgubilo na desetine Podgoričana, koji su u rat pošli odlukom tadašnjeg rukovodstva Demokratske partije socijalista i zato smatramo da je ovakva inicijativa zapravo demontaža licemjerja koje je, kao vrhovnu moralnu vrijednost, utemeljio Milo Đukanović.

Očekujem od kolega Odbornika da će podržati ovu inicijativu i nakon toliko godina otkloniti jednu veliku nepravdu prema našem gradu. Ako nije bilo sluha da najbolji teniser i sportista svijeta postane počasni građanin Podgorice, onda zaista nema potrebe ni da to bude ratni huškač Stipe Mesić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad