Politika

Radević povodom „Zetskih zakona“: Podrška koalicionim partnerima, dijalogom doći do rješenja

Foto: Slobodna Crna Gora

„Kada se dogodilo neustavno i nezakonito usvajanje “Zetskih zakona” – a sve na štetu koalicije Za Budućnost Podgorice – i pravnim laicima je bilo jasno da će taj kriminalni akt koji se dogodio usred izbornog procesa imati dalekosežne posledice. Stvaranje samostalne Opštine Zeta je od samog početka sprovođeno naopako, ne dajući ni promil šanse najmlađoj opštini u Crnoj Gori da preživi. Sa krnjom teritorijom, a bez jakih institucija i skromnog budžeta, Zeta, naprosto, nije održiva„, saopštio je odbornik Slobodne Crne Gore u Skupštini Glavnog grada, Boban Radević.

Prema njegovim riječima, Glavni grad ima neuporedivo više resursa: stanovnika, teritorije, preduzeća, biznis zona, prihoda, te bi bilo krajnje korektno da se izadje u susret zahtjevima koalicije ZBZ i ne zateže situacija, naročito oko onih stvari koje su nesporne: KO Botun i KO Cijevna.

S tim u vezi, iskazujemo puno razumijevanje za stav naših partnera iz DNP koji su kazali da će razmotriti dalje učešće u okviru gradske vlasti u Podgorici, ukoliko zahtjevi koalicije Za budućnost Zete ne budu ispunjeni. Naši partneri iz ZBPG imaju podršku Slobodne Crne Gore„, zaključio je Radević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad