Svijet

Putin: Sve čega se Kusturica dotakne pretvara se u dijamant

Foto: Borba

Predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je srpskom reditelju Emiru Kusturici na pažnji koju poklanja ruskoj kulturi.

„Hvala vam na vašem radu! Hvala za to što se okrećete ruskoj kulturi, vaši planovi veoma raduju. Siguran sam da će to biti veoma interesantno i iščekivaćemo rezultate zato što sve čega se Kusturica dotakne pretvara se u dijamant“, istakao je Putin na Međunarodnom kulturnom forumu – Forum objedinjenih kultura u Sankt Peterburgu.

Kusturica je, odgovarajući na pohvalu ruskog predsjednika, rekao da planira da učestvuje u stvaranju „Lavre“ Evgenija Vodolazkina, kao i da snimi nešto prema djelu istaknutog ruskog pisca Fjodora Dostojevskog…

„Imate toliko dobrih autora, čija djela nisu ekranizovana. Smatram da će to biti ruska kultura u ruskim izvorima. Dva filma ću raditi sam. Veoma mi je drago da sam ovdje i vjerujem da budućnost pripada originalnosti i tome da je ukidanje ruske kulture na Zapadu nemoguće“, izjavio je Kusturica.

Prethodno, Sputnjik je saznao da će proslavljeni reditelj prvo snimiti film „Zločin i kazna“ po romanu Fjodora Dostojevskog, a zatim i „Lavr“, po djelu ruskog pisca Evgenija Vodolazkina.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad