Svijet

Putin: Srbi i Rusi su bliski duhom, Srbija vekovima najpouzdaniji partner Rusije

Foto: kremlin.ru

Predsednik Rusije odgovorio je u kom slučaju bi se Moskva umešala i reagovala na NATO bombardovanje Jugoslavije

Srbi su vekovima bili najpouzdaniji partner Rusije, a Rusija to pamti, istakao je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za dokumentarni film “Beograd” Andreja Kondrašova, koji je prikazan na TV kanalu “Rusija 1” povodom 25 godina od početka NATO agresije nad SR Jugoslavijom.

Na pitanje novinara šta to spaja Ruse i Srbe, Putin odgovara: “Oni su nam duhovno bliski”.

Ruski predsednik je i ranije isticao da su Srbi “vekovima bili najpouzdaniji saveznik Rusije” i da ruski narod to zna i da upravo to i ceni.

Vladimir Putin se osvrnuo i na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da “Putin ne bi dozvolio NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine, da je tada bio na čelu Rusije”, rekavši da je u Jugoslaviji tada bila drugačija situacija, postojao je težak unutrašnji konflikt, te je sada o tome teško i besmisleno govoriti.

“Aleksandar Vučić je iskusan političar, mislim da će se složiti sa mnom. To je sada prošlost”, rekao je Putin. “Međutim, da su Rusija i Jugoslavija bile saveznici koji imaju određene obaveze u tom kontekstu, onda bi ruska strana sigurno reagovala kako bi ispunila te obaveze, ali Moskva i Beograd tada nisu imali takvu vrstu odnosa”, ukazao je ruski predsednik.

Putin je u razgovoru sa omladinom na Svetskom festivalu mladih rekao da odnosi Rusije i Srbije imaju poseban karakter, istorijski duboke korene i da on “uvek o tome govori s naročitom toplinom”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad