Portal ODBRANA

Svijet

Putin: Rusija jeotvorena za ekonomsku saradnju sa svim zemljama svijeta

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da, uprkos sankcijama, Moskva namjerava da ostane otvorena za ekonomsku saradnju sa svim zemljama svijeta i da će, štaviše, proširiti saradnju sa zemljama koje su zainteresovane za to.

Foto: Borba

– Važan je čitav sistem pitanja – a to je organizovanje pogodne platne infrastrukture u nacionalnim valutama, uspostavljanje naučno-tehnoloških veza, povećanje kapaciteta logističkih lanaca, povećanje njihove efikasnosti i stvaranje novih ruta za prevoz robe – rekao je predsednik na sastanku o problemima razvoja transportne infrastrukture.

Šef ruske države je takođe napomenuo da je u savremenim uslovima sve veći značaj diverzifikacije transportnih tokova.

– Postupci nekih zemalja, njihova želja da se zatvore od Rusije, ne da zatvore Rusiju, već da se zatvore od nje, čak i na svoju štetu, pokazali su koliko je važno i pravovremeno u savremenom svetu diverzifikovati transportne tokove, proširiti koridore u pravcu predvidljivih odgovornih partnera – konstatovao je Putin.

Ruski lider je postavio zadatak da u narednim godinama ubrza razvoj infrastrukture u zemlji.

– Razvoj infrastrukture je jedan od glavnih pokretača naše privrede, zapravo, svake privrede. Već mnogo godina dosledno, sistematski povećavamo logističke kapacitete Rusije, radimo to sa pogledom u budućnost, za dugoročni efekat na domaći biznis, za naše građane – objasnio je predsednik.

Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.

(Sputnjik)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad