Svijet

Putin potpisao uredbu o prolećnoj regrutaciji 150.000 ljudi

Foto: www.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

U vojnu službu ruskih državljana pozivaju se muškarci uzrasta od 18 do 30 godina koji nisu u rezervnom sastavu i koji podležu regrutaciji u vojnu službu

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o prolećnoj regrutaciji u oružane snage od 1. aprila do 15. jula, navodi se u dokumenti na internetskoj stranici Kremlja u nedelju.

“Rukovodeći se saveznim zakonima od 31. maja 1996. br. 61-FZ ‘O odbrani’ i od 28. marta 1998. br. 33-FZ ‘O vojnoj dužnosti i vojnoj službi’, odlučujem: 1. Da se ​​regrutacija izvrši od 1. aprila do 15. jula 2024. za vojnu službu ruskih državljana uzrasta od 18 do 30 godina koji nisu u rezervnom sastavu i koji podležu regrutaciji u vojnu službu u skladu sa Federalnim zakonom br. 53-FZ, u broju od 150.000 ljudi”, piše u ukazu, prenose “RIA Novosti”.

Dokumentom je propisano otpuštanje vojnika, mornara, narednika i predvodnika kojima je istekao vojni rok.

Vladi, organima izvršne vlasti konstitutivnih subjekata i vojnoj komisiji povereno je da obezbeđuju sprovođenje poslova u vezi sa regrutacijom.

Regrutacija će se obaviti u svim regionima Rusije, sa izuzetkom pojedinih delova krajnjeg severa i određenih lokaliteta koji su u blizini.

Vladimir Cimljanski, zamenik načelnika Glavne organizaciono-mobilizacione uprave Generalštaba, pojasnio je da vojni obveznici neće biti upućivani na lokacije jedinica Oružanih snaga Rusije u novim regionima, niti za učešće u specijalnoj vojnoj operaciji.

Od 16. aprila počinje sa radom direktna telefonska linija Generalštaba za sva pitanja u vezi sa regrutacijom.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad