Svijet

Putin otkrio koje je najmoćnije rusko oružje

Foto: Kremlin.ru

Oni koji su planirali da suzbiju Rusiju uz pomoć ekonomskih sankcija, uz pomoć oružane sile, nisu uzeli u obzir konsolidaciju ruskog društva, primetio je predsednik Rusije

Najvažnije i najmoćnije oružje koje Rusija ima je ujedinjenje ruskog društva, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa sa pobednicima takmičenja “Lideri Rusije”.

Oni koji su planirali da suzbiju Rusiju uz pomoć ekonomskih sankcija, uz pomoć oružane sile, nisu uzeli u obzir naše glavno oružje, naglasio je Putin.

“Da biste ovo uzeli u obzir, potrebno je da budete državljanin Ruske Federacije, da budete deo naše kulture. Mi se sada osećamo potpuno samouvereno i sa sigurnošću gledamo u budućnost i u sferama ekonomije i bezbednosti”, poručio je predsednik.

Na današnjem sastanku sa Putinom nisu samo činovnici i biznismeni, već i učesnici Specijalne vojne operacije, a njihov odnos prema otadžbini i žrtva koju su priložili da je zaštite je, kakao je Putin naglasio, još jedno od najmoćnijih oružja Rusije.

“U ime svih boraca želim da se zahvalim za podršku koju pružate bukvalno svakom učesniku Specijalne vojne operacije. Vaša podrška je naša potpora za napredovanje. Svaki vojnik veruje u našu zajedničku pobedu, svako je spreman da ide do kraja. Čujem to svaki dan. Moja dužnost je da Vam prenesem njihove reči”, rekla je medicinska sestra Aleksandra Rodionova koja radi na frontu u razgovoru sa predsednikom Rusije.

Medicinska sestra Aleksandra Rodionova, dobrovoljac u SVOkremlin.ru/Фото: Сергей Савостьянов, ТАСС

“Najveći poreski obveznik se nalazi u Srbiji, to je kompanija ‘Gaspromnjeft’. Tamo imaju veliku mrežu, dobro se razvijaju i rade u skladu sa zakonom države na čijoj teritoriji posluju”, rekao je Putin tokom sastanka.

Putin je rekao da postoji osećanje krivice jer su na stanovnike Donabasa i Novorusije neko vreme zaboravili.

Predsednik Rusije rekao je da se često sastaje sa liderima novih ruskih regiona i da je upoznat sa problemima sa kojima se suočava lokalno stanovništvo.

Posebno za veterane Specijalne vojne operacije i vojna lica otvoren je novi kadrovski program “Vreme heroja” u okviru takmičenja “Lideri Rusije”, pa tako učesnici mogu da pokažu svoje liderske kvalitete kako u vojnoj tako i u civilnoj sferi.

Rusija je uspela da sačuva svoje tradicionalne vrednosti, ali je potrebno da i dalje ulaže napore i da se uvek bavi tim pitanjem, poručio je Putin.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad