Svijet

Putin: Odnosi Rusije i Kine na izrazito visokom nivou

Foto: Borba

Rusko-kineski strateški partnerski odnosi su na izrazito visokom nivou, realizuju se veliki zajednički projekti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u svom pozdravu učesnicima Dijaloga „Partija ujedinjene Rusije – Komunistička partija Kine“.

„Rusko-kineski odnosi sveobuhvatnog i strateškog partnerstva su na izrazito visokom nivou. Ostvaruju se veliki zajednički projekti u ekonomskoj, saobraćajnoj, energetskoj, humanitarnoj i drugim oblastima. Na bilateralnoj osnovi, kao i u formatima ŠOS, BRIKS i drugim multilateralnim strukturama, Moskva i Peking koordiniraju napore u rješavanju najvažnijih međunarodnih problema, doprinoseći izgradnji pravednijeg i demokratskog svjetskog poretka“, kazao je Putin.

Ruski predsjednik je napomenuo da progresivnom razvoju odnosa između Rusije i Kine omogućava dobro uspostavljena, konstruktivna interakcija Jedinstvene Rusije i Komunističke partije Kine.

„Redovni kontakti, koji uključuju i njihova centralna tijela i regionalne strukture, omogućavaju korisnu razmjenu iskustava u oblasti partijske izgradnje, parlamentarnih i javnih aktivnosti i omogućavaju temeljnu diskusiju o širokom spektru aktuelnih pitanja na bilateralnom i međunarodnom planu dnevnog reda“, istakao je ruski lider.

(RT Balkan)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad