Svijet

Putin: Bespilotne letjelice su veoma opasno oružje, ali Rusija zna kako da odbije njihov napad

Rusija je naučila da efikasno odbija napade bespilotnih letelica koje su se u sukobima poslednjih godina pokazale kao efikasno i opasno oružje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vojnog vrha u Sočiju.

Foto: Kurir

„Veoma dobro znamo kako se bespilotna avijacija pokazala u oružanim sukobima poslednjih nekoliko godina, koliko je efikasna i koliko može da bude opasna za nas, imajući u vidu ono što smo videli u Siriji – terorističke napade pomoću dronova. Naučili smo da odbijamo te napade i to prilično efikasno“, naglasio je Putin.

Takođe je dodao da ruska vojska trenutno raspolaže sa preko 2.000 bespilotnih letelica.

„Treba da nastavimo da radimo na njima i dalje, da intenzivno radimo kao što je to slučaj u poslednje vreme imajući u vidu, između ostalog, i primenu veštačke inteligencije, najsavremenijih dostignuća nauke, tehnike i imajući u vidu iskustvo koje smo i sami stekli prilikom upotrebe ovih letelica“, rekao je Putin.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Oružanih snaga Rusije i vojne industrije u Sočiju Putin je skrenuo pažnju na porast intenziteta letova avijacije NATO-a u blizini Rusije i pojavu brodova Alijanse sa navođenim raketama u vodama Baltičkog i Crnog mora. Prema njegovim rečima, postoje dva načina da se osmotri američki brod u Crnom moru: “kroz dvogled ili kroz nišan odbrambenih sistema”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad