Srbija

Protest u Kosovskoj Mitrovici zbog zabrane ulaza robe proizvedene u centralnoj Srbiji

Foto: RAdio Slobodna Evropa

Predsednik Asocijacije privrednika iz Gračanice Saša Sekulić izjavio je, pred današnji protest zbog zabrane ulaza na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji, koji će biti održan u severnom delu Kosovske Mitrovice, da je potrebno alarmirati i međunarodnu javnost i međunarodni faktor u Prištini, kako bi Priština preispitala svoju odluku.

„Treba izvršiti pritisak na Prištinu da preispita svoju odluku“, rekao je Sekulić za Tanjug.

On je istakao da odluka privremenih prištinskih institucija nanosi štetu svim građanima i podsetio da se navršilo šest meseci od kada je Priština zabranila ulaz na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji.

„Na kraju su građani KiM na najvećem gubitku, ta roba koja se sada uvozi i ima je na tržištu u proseku je skuplja za 20 do 30 odsto„, ukazao je Sekulić.

Podsetio je da je čak i Američka privredna komora pre nekoliko meseci uputila zahtev Prištini da preispita svoju odluku, ali da je Priština ostala nema na taj zahtev.

Prema rečima Sekulića, finansijski gubici zbog te odluke Prištine procenjuju na oko 63 miliona evra.

Protest zbog zabrane ulaza na KiM robe proizvedene u centralnoj Srbiji biće održan danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, ispred spomenika knezu Lazaru, prenosi RT Balkan.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad