Svijet

Prijem “Kosova” u SE nije na dnevnom redu sastanka Komiteta ministara

Foto: Getty

Objavljeni dnevni red je takav u ovom trenutku, ali ne znači da neće biti promena

Prijem tzv. Kosova u članstvo Saveta Evrope (SE) nije na danas objavljenom dnevnom redu sastanaka Komiteta ministara zakazanog za 16. i 17. maj, ali to ne znači da ova tačka u narednih deset dana neće biti uvrštena u agendu, javlja “Kosovo onlajn”.

Na dnevnom redu biće mere koje SE preduzima kao odgovor na “napade Rusije na Ukrajinu”, sprovođenje Deklaracije iz Rejkjavika usvojene na Samitu šefova država i vlada prošle godine i usvajanje Okvirne konvencije o veštačkoj inteligenciji, ljudskim pravima, demokratiji i vladavini prava.

Pored toga, ministri će razmatrati rad SE u oblastima poput ljudskih prava, kao i o saradnji SE i Evropske unije, dok će na kraju sednice Lihtenštajn predati predsedavanje Komitetom Litvaniji.

Ministri spoljnih poslova će 16. maja takođe učestvovati na svečanosti povodom obeležavanja 75. godišnjice Saveta Evrope. 

“Saopštenje odražava dnevni red kakav je u ovom trenutku i nemamo više informacija koje bismo podelili”, rečeno je danas agenciji Beta u Savetu Evrope na pitanje da li to znači da ministri neće odlučivati o prijemu takozvanog Kosova na majskom sastanku.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad