Društvo

Predsjednik Vučić čestitao Dan Kopnene vojske

Foto: Borba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je pripadnicima Kopnene vojske čestitao 16. novembar – Dan tog vida Vojske Srbije.

– Koračajući stopama junaka koji su s nepokolebljivom vjerom i nadom tog 16. novembra 1914. godine na Kolubari jurišali za slobodu svoje otadžbine, već punih 109 godina uspješno čuvate uspomenu živom, baštineći tradicije vida kopnene vojske – naveo je Vučić u čestitci.

Istakao je da je Kopnena vojska, kao najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije, odličnom organizacijom, pažljivim odabirom ljudstva i zahtevnom obukom uspeva da uspešno odgovori svim izazovima koje sobom nose zadaci i misije koji su vam postavljeni.

– U proteklom periodu pripadnici vaših jedinica dokazali su da uprkos brojnim pritiscima i provokacijama kojima su bili izloženi, naročito prilikom obezbjeđivanja administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i kontrole Kopnene zone bezbijednosti, njihovu čeličnu volju i visok nivo profesionalizma u zaštiti državne teritorije i građana Republike Srbije, ma gdje se oni nalazili, ništa ne može slomiti – naglasio je Vučić.

Kako je naveo, u nastavku započetih reformi, kao ključni činilac Vojske Srbije u savremenoj vojnoj organizaciji, po mjeri usvojenih, provjerenih i potvrđenih međunarodnih standarda i kriterijuma, kao i do sada, uvijek ćete imati podršku države.

– Čestitam vam praznik, uvjeren da ćete svojim angažovanjem nastaviti da i ubuduće dajete izuzetan doprinos razvoju vašeg vida, bezbijednosti svakog građanina i stabilnosti Republike Srbije u celini – navodi se u čestitki predsjednika Vučića.

(novosti.rs)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad