Srbija

Predsedništvo SNS-a izjasnilo se za održavanje novih beogradskih izbora

FOTO: Tanjug / JADRANKA ILIĆ

Predsednik privremenog organa grada Beograda i potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić izjavio je da je Predsedništvo stranke odlučilo da se ide na nove beogradske izbore, a da će sa kampanjom krenuti već u nedelju. Najavio je da će u ponedeljak delegacija stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za fomiranje vlade.

Aleksandar Šapić je na konferenciji za medije, nakon sednice predsedništva SNS-a, rekao da će naprednjaci na izbore izaći kao deo jednog velikog pokreta.

“U velikom pokretu, videćemo ko će sve tu biti – svi oni koji smatraju da je politika koju smo mi vodili u proteklom periodu za Beograd, bila politika prosperiteta, napretka grada”, naveo je Šapić.

Dodao je da je tim potezom SNS podigao lestvicu i srušio praksu koja je neretko bila sastavni deo srpske političke scene.

“Formiranje većine nikad niko nije dovodio u pitanje, upravo ne oni koji su nas dan nakon izbora optužili da ćemo ući u nekakve nelegalne, nelegitimne, nekredibilne radnje. I upravo zbog odgovornosti koju imamo ne samo prema ovom gradu nego i prema ovoj zemlji i specifičnosti momenta u kojima se nalazimo, posebno zbog svih naših problema koje imamo, smatrali smo da jedna odgovorna organizacija koja ima odgovornost ne samo za Beograd, već i za sve građane Srbije”, rekao je Šapić.

Odluka o beogradskim izborima je, kako je rekao, bila jednoglasna.

“U ponedeljak ćemo obavestiti predsednika da postoji većina za vladu”

Šapić je najavio da će u ponedeljak delegacija stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za fomiranje vlade.

“Većina za formiranje vlade postoji i o tome će biti upoznat predsednik države”, rekao je Šapić.

Brnabić: Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a

Premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je da će u ponedeljak biti održan sastanak Radne grupe za implementaciju preporuka ODIHR-a koja, kako je podsetila, postoji još od 2019. godine.

“Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a”, rekla je Brnabić u sedištu SNS posle sednice Predsedništva te stranke.

Ona je dodala da joj je drago što je ODIHR bio fer da “izlista” koje je sve prepruke Vlada Srbije ispunila, da li delimično, da li u potpunosti, a to je 54.

“Mi ćemo nastaviti sa implementacijom preporuka i kao predsednica vlade sam to uvek radila na inkluzivan način”, rekla je Brnabić.

Orlić: Na novim izborima u Beogradu ćemo ostvariti još ubedljiviju pobedu

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da će SNS u novu kampanju za beogradske izbore ući ozbiljno i odgovorno, i da će ostvariti ubedljiviju pobedu nego 17. decembra.

Orlić je nakon sednice predsedništva SNS-a, rekao da će rezultat novih izbora za Beograd biti pobeda onih koji su pokazali ozbiljan i odgovoran odnos, koji žele samo najbolje i gradu i zemlji.

“To će ljudi da cene, ne samo zbog toga što će to da bude sušta suprotnost kao što je uvek i bila nasilnicima sa druge strane”, rekao je Orlić.

Sednici Predsedništva SNS-a prisustvovali su predsednik stranke Miloš Vučević, kao i članovi Predsedništva Aleksandar Šapić, Ana Brnabić, Goran Vesić, Irena Vujović, Vladimir Orlić, Petar Petković, Sandra Božić, Aleksandar Martinović, Milenko Jovanov, Jelena Tanasković, Darija Kisić…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom obraćanja iz Predsedništva, da je njegov savet predstavnicima liste “Beograd ne sme da stane” da je veoma važno da se ide na nove izbore.

Izvor: RTS

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad