Politika

Pred izbore stavljaju svoje miljenike: Vlada istjerala kadar koalicije Za budućnost Crne Gore iz Budvanske rivijere!

Za nove članove Odbora direktora „Budvanske rivijere“ Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma (MERT) predložilo je aktuelnog predsjednika tog tijela Mijomira Pejovića, Krsta Rađenovića i Igora Krivokapića. Pejović je član Demokrata, Rađenović SNP-a, a Krivokapić GP URA. Rađenović i Krivokapić će u odboru direktora zamijeniti Ivanu Đurović iz Pokreta Evropa sad i Sonju Kuljaču iz DF-a.

Foto: Borba

Đurović je prije dva mjeseca podnijela ostavku na poziciju člana Odbora direktora „Budvanske rivijere“, čime je odbor bio u ostavci i nakon čega je zakazana skupština akcionara za 30. maj.

MERT je na prošloj sjednici htio da se usvoji predlog o razrješenju sadašnjih i imenovanju novih članova odbora direktora, ali to nije prihvaćeno, jer predlog nije prošao kadrovsku komisiju. Ove odluke bi trebalo da se nađu na sjednici Vlade koja će najvjerovatnije biti u petak.

Odbor direktora „Budvanske rivijere“ je jedini koji nije promijenjen nakon izbora manjinske vlade krajem aprila prošle godine. Odbor direktora ove kompanije je dva dana prije izbora manjinske vlade izabrala vlada Zdravka Krivokapića. Iako se redovne skupštine akcionara obično održavaju u junu, Odbor direktora „Budvanske rivijere“ je lani zakazo za 26. april, a ove godine za 30. maj. Oba puta je to urađeno prije održavanja izbora, kako bi političke stranke koje u tom trenutku vrše vlast mogle da izaberu svoje predstavnike u upravnom odboru.

Zbog toga je u odboru direktora i bila predstavnica PES-a i bivša državna sekretarka Ivana Đurović, kao i Mijomir Pejović, koji je u vrijeme kad je manjinska vlada iz svih odbora smjenjivala karove Demokrata uspio da se održi na toj poziciji. Sada, nakon godinu, Demokrate su u predizbornoj koaliciji sa GP URA, sa kojom su lani bili u jako lošim odnosima, pa je imenovanje kadrova Demokrata u upravnim odborima logičan potez. Pejoviću je ovo treći mandat u bordu.

Vlada je čak i krajem jula usvojila internu informaciju o potrebi da se mijenja Odbor direktora „Budvanske rivijere“, ali nakon te informacije nije se krenulo u konkretne radnje, pa je odbor ostao u istom sastavu.

Država ima tri člana u odboru direktora, a firme kojima gazduje Miodrag Kostić dva.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad