Društvo

Poziv za davanje zemljišta u zakup radi izgradnje vjetroelektrane

Foto: canva stock

Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja VE minimalne instalisane snage do sedam megavata (MW) pojedinačno po vjetrogeneratoru

Ministarstvo finansija objavilo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vjetroelektrane (VE) na lokalitetu Sinjavina u Opštini Kolašin.

Ministarstvo je pozvalo zainteresovane investitore da učestvuju na javnom nadmetanju.

Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja VE minimalne instalisane snage do sedam megavata (MW) pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Zemljište koje se daje u zakup pripada katastarskoj opštini Lipovska Bistrica. Početna cijena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 539 hiljada eura.

Cijena zakupa na godišnjem nivou koriguje se za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori. Davanje u zakup nepokretnosti će se obaviti javnim usmenim nadmetanjem u prostorijama Ministarstva finansija 28. septembra u 11 sati.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sve strane i domaće kompanije i pojedinci, kao i konzorcijumi, ako su kupili aukcijsku dokumentaciju, uplatili depozit u iznosu od pet odsto od iznosa početne cijene zakupnine, potpisali nacrt ugovora i registrovali se kao učesnici na aukciji.

Pored navedenih uslova, učesnik mora da ispunjava i određene kvalifikacione uslove i to, između ostalog, da ima iskustvo u oblasti projektovanja ili izgradnje vjetroelektrana, da dokaže da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario pozitivan finansijski rezultat i da ima iskustvo u oblasti mjerenja potencijala vjetra na najmanje tri lokaliteta.

Obrazac prijave za učešće na javnom nadmetanju može se dobiti u kancelariji broj 14 u Ministarstvu finansija, svakog radnog dana od objavljivanja javnog poziva do i uključujući 22. septembar u periodu od deset do 13 sati.

Rok za podnošenje prijava je najkasnije do i uključujući 25. septembar do 13 sati. Prijave se podnose isključivo neposrednom predajom Komisiji na adresu Ministarstva finansija. Javni poziv je objavljen na internet stranici Ministarstva www.mif.gov.me.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad