Portal ODBRANA

Svijet

Poslanik Dume upozorava: U slučaju novog svjetskog rata, prvo bi London bio bombardovan!

Ruski političar i član Dume Andrej Guruljov izjavio je da će London biti prvi grad koji će biti bombardovan u slučaju novog svjetskog rata

Govoreći na ruskoj televiziji Kanal jedan, Guruljov je rekao da će glavni grad Velike Britanije biti prvi pogođen ako blokada Kalinjingrada dovede do rata.

– Uništićemo cijelu grupu neprijateljskih svemirskih satelita tokom prve vaydušne operacije. Nikoga neće biti briga jesu li Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih vidjeli kao NATO. Drugo, ublažićemo cio sistem protivraketne obrane. Treće, sigurno nećemo krenuti od Varšave, Pariza ili Berlina. Prvi na udaru biće London. Kristalno je jasno da prijetnja svijetu dolazi od Anglosasa – rekao je Guruljov i dodao:

– Svi izvori energije bili bi uništeni. Volio bih da vidim šta bi SAD rekle zapadnoj Evropi o nastavku njihove borbe u hladnoći, bez hrane i struje. Pitam se kako bi onda Amerika ostala po strani. Ovo je grubi plan i namjerno izostavljam određene momente, jer nisu za priču na televiziji- kazao je Guruljov.

(Nportal)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad