Crna Gora

Poslanici većine predali Skupštini Crne Gore Predlog rezolucije o Jasenovcu

Foto: Tanjug

Rezoluciju o Jasenovcu najavio je nedavno predsednik Skupštine Andrija Mandić, a premijer Milojko Spajić je rekao da je spreman da se ta rezolucija podrži

Skupštinska većina u Crnoj Gori predala je danas parlamentu Predlog rezolucije o Jasenovcu, javlja RTCG pozivajući se na izjavu predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

Kako navode podgorički mediji, Predlog rezolucije su potpisali svi poslanici vladajućih partija osim predstavnika albanskih partija.

Ranije danas, predstavnici skupštinske većine su razgovarali o podnošenju tog predloga.

Prema saznanjima medija, deo učesnika je bio za to da taj dokument bude predložen što pre, dok je drugi dio ukazao da to treba da bude urađeno nakon što bude izvesno dobijanje pozitivnog mišljenja Evropske komisije u vezi sa pregovorima o pridruživanju u oblasti vladavine prava.

Na najavu Mandića da će Skupštini Crne Gore biti predložena rezolucija o genocidu u Jasenovcu, notom je reagovala Hrvatska upozorivši zvaničnu Podgoricu da bi usvajanje te rezolucije moglo da zaustavi njen evropski put i ugrozi bilateralne odnose dveju država.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče u Kotoru na pitanje novinara o rezoluciji o Jasenovcu rekao da mu se to čini “kao dobra ideja”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad