Portal ODBRANA

Društvo

Poslanici i ministri minutom ćutanju odali počast Dušku Jovanoviću

Danas se u Skupštini održava sjednica na kojoj poslanici postavljaju premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima 43. vlade Crne Gore.

Foto: Borba

Na predlog Jovana Vučurovića, poslanika Demokratskog fronta i Vladimira Martinovića iz Demokrata, na samom početku sjednice predsjednica Skupštine Danijela Đurović je pozvala svoje kolege iz Parlamenta, kao i premijera i ministre da se minutom ćutanja oda počast ubijenom osnivaču i uredniku dnevnog lista „DAN“ Dušku Jovanoviću.

Poslanik Demokratske Crne Gore, Vladimir Martinović apelovao je na početku sjednice da se što prije pronađe nalogodavac gnusnog zločina, odnosno ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

„Nemamo pravo da ćutimo na takav zločin i da se to gura pod tepih“, kazao je Martinović.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović podsjetio je da je danas 18 godina od ubistva Jovanovića, koji je svoj život posvetio borbi protiv mafije, koja ja i danas najveći protivnik i demokratskih procesa i građana Crne Gore.

On je takođe istakao da mafijaška ruka, nažalost i danas, kao i tada, vlada Crnom Gorom.

„Dok se ovo ubistvo ne riješi Crna Gora ne može biti ni slobodna ni demokratska“, kazao je Vučurović.

Poslanik PzP-a Branko Radulović pozvao je nadležne da preslušaju otvorenu sjednicu Odbora prije dvije godine gdje su bili i direktor policije i dvije tužiteljke i GST.

„Oni su rekli ko su nalogodavci. Oni su među nama. Ako imate petlju, riješite to“, poručio je Radulović.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je jutros položila cvijeće na mjestu na kojem je ubijen Duško Jovanović, što je uradio i premijer.

Podsjetimo, danas se navršava 18 godina od ubistva osnivača i urednika dnevnog lista „DAN“ Duška Jovanovića čiji počionici još uvijek nisu otkriveni i cijeli je slučaj i dalje obavijen velom tajne i danas, nakon 18 godina.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad