Srbija

Porfirije poručio Hilu i O’Brajan: KiM je deo Srbije, rezolucija o Srebrenici štetna

Foto: SPC

Srpska pravoslavna crkva će nastaviti da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini, naglasio je patrijarh

Patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O’Brajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

Ističući važnost unapređenja odnosa Srbije sa SAD u duhu prijateljstva koji je u dugom istorijskom periodu odlikovao odnos srpskog i američkog naroda, poglavar SPC je upoznao goste sa neizmenjivim stavom SPC da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.

S obzirom na tu činjenicu, patrijarh je kao štetno ocenio uključivanje Kosova i Metohije u Savet Evrope, saopšteno je iz SPC.

Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, patrijarh je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, pritom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bila kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred lice pravde.

Uprkos takvim inicijativama koje ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva će nastaviti da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini, naglasio je patrijarh.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad