Društvo

Popisano više od 632.000 stanovnika

Foto: canva stock

Direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović saopštio je večeras tokom gostovanja u Dnevniku TVCG da je popisano ukupno 632.083 stanovnika u Crnoj Gori.

Popis je završen juče, a Pejović je kazao da je za sjutra dogovoreno nekoliko posjeta.

„Građani su insistirali na tome zbog ranije preuzetih obaveza“, dodao je Pejović.

Pejović je istakao da je inenađen ostavkom član predsjednika Komisije za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva Borisa Markovića, dan uoči formalnog završetka popisa.

On tvrdi da to neće ugroziti proces popisa.

„Mogu reći da da sam iznenađen ovim činom tim prije što je Komisija u dosadašnjem radu odradila sjajan posao. Specifikacija za softver je gotovo realizovana tako da ovaj čin ne može ugroziti proces popisa. Na bazi informacija kojima raspolažen, brzo će doći do delegiranja novog člana Komisije i ona će početkom januara nastaviti svoje aktivnosti, a tiču se pripreme dokumentacije za sam softver“, rekao je Pejović.

Komentarišući navode pojedinih medija da će popis pokazati da sve više stanovnika odlazi sa sjevera, Pejović je odgovorio da trenutno nije u mogućnosti da komentariše trend porasta ili pada stanovnika, dok ne budu objavljeni preliminarni rezultati.

„Tek kad objavimo preliminarne rezultate bićemo u mogućnosti da detaljnije analiziramo trenbdove u odnosu na ranije popise. Sve ostalo bilo bi nezahvalno i neodgovorno. Podsjećam da smo u obavezi da objavimo preliminarne podatke u odnosu na 30 dana od završetka popisa po naseljima i gradovima“, zaključio je Pejović, prenosi RTNK.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad