Svijet

Podrška Putinu ne jenjava: 84 odsto Rusa pozitivno ocenjuje rad ruskog predsednika

Foto: Kremlin.ru

Na pitanje o poverenju u predsednika, 84 odsto ispitanika je reklo da bi radije verovalo Putinu, dok mu samo osam odsto ne bi ukazalo poverenje

Više od 80 odsto Rusa, tačnije 84 odsto, ocenjuje rad ruskog predsednika Vladimira Putina kao “dobar”. Takođe, isti broj mu veruje, proizlazi iz ankete fondacije “Javno mnjenje” (FOM). 

Čak 84 odsto ipitanika je odgovorilo da je Putin prilično dobar u svom poslu, dok samo šest odsto ocenilo njegov rad kao “loš”, pokazuju rezultati ankete objavljene na sajtu fondacije.

Na pitanje o poverenju u predsednika, 84 odsto ispitanika je reklo da bi radije verovalo Putinu, dok mu osam odsto ne bi ukazalo poverenje.

Više od polovine, 58 odsto Rusa kaže da ruska vlada radi dobro, dok 19 odsto smatra da radi prilično loše.

Ispitanici su zamoljeni da zamisle da će se izbori za Državnu dumu održati sledeće nedelje, pa se tako više od polovine (52 odsto) izjasnilo da bi glasalo za Jedinstvenu Rusiju, sedam odsto za Komunističku partiju Ruske Federacije i Liberalno-demokratsku partiju, četiri odsto za stranku Novi narod, a dva odsto za Pravednu Rusiju.

Anketirano je 1.500 ispitanika starijih od 18 godina iz 104 gradska i seoska naselja u 53 konstitutivna entiteta Ruske Federacije u periodu od 22. do 25. marta 2024. godine.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad